11 kleine veranderingen, groot geluk!

Soms is geluk een kwestie van kleine veranderingen in je leven toepassen. Met minimale actie, maximaal resultaat. Te mooi om waar te zijn? Check this out!

1. Hap haring

Haring is een vitaminebom en heeft veelbelovende bijwerkingen. De vis bevat omega-3-vetzuren en de vitamines A t/m D. Dit pakket met goede vetten draagt bij aan je geluksgevoel. Daarbij gaat het depressies tegen en heeft het een gunstig effect op hersenen, zenuwen, huid, ogen en het hart- en bloedvatenstelsel. Zet dus haring op je menu. In stukjes met uitjes en zuur, zo aan de staart of maak eens een frisse haringsalade met bietjes.

2. Geniet van voorpret

De lol van een leuke afspraak in de toekomst begint gek genoeg al op het moment dat je de activiteit inplant! Een kappersafspraak of een dagje naar de sauna met een vriendin, het zorgt voor voorpret en dus voor geluksgevoel.

Geluksonderzoeker dr. Jeroen Nawijn toonde aan dat ook het vooruit plannen van een vakantie veel geluk oplevert. Het hoeft niet eens een complete wereldreis te zijn; een city-tripje heeft hetzelfde voorpret-effect.

“Zelfs als blijkt dat de reis uiteindelijk niet doorgaat, heeft de voorpret zijn werk al gedaan”, zegt Nawijn.

6. Houd je innerlijke stem in toom

Iedereen praat wel eens met zichzelf. De gesprekken die zich in je hoofd afspelen, zijn bepalend voor je prestaties en handelingen. Wanneer je deze innerlijke dialogen constructief verbetert, vergroot je automatisch ook jouw succes en geluksgevoel spectaculair! Wees je bewust van dat stemmetje in je hoofd en zorg dat het positief is.

Stap 1: Ontdek hoe positief jouw innerlijke stem is met vragen als: Wat zeg je tegen jezelf als ’s ochtends vroeg de wekker gaat? Als je jezelf in de spiegel bekijkt? Als je te laat bent voor een afspraak?

Stap 2: Alleen jij bepaalt wat je tegen jezelf zegt. Blokkeer negatieve overtuigingen en kies voor opbouwende gedachten. Is iets mislukt? Zeg dan bijvoorbeeld tegen jezelf dat je trots bent dat je het geprobeerd hebt, omdat veel andere mensen er niet eens aan zouden durven te beginnen!

Stap 3: Bereid gedachtenzinnen voor die je tegen jezelf kunt zeggen zodra je iets gaat doen waar je tegenop ziet, zoals een tandartsafspraak. Wanneer ‘s ochtends de wekker gaat, denk je als eerste: waar verheug ik me het meeste op vandaag? En houd je daaraan vast. Het bezoek aan de tandarts gaat er niet mee weg, maar het zorgt er wel voor dat je er anders in zit die dag.

Bron: Boek ‘Helweek’, van Erik Bertrand Larssen.

 

Wist je dat…?

Twee weken voor je vakantie de voorpret het hoogst is? Dit komt doordat op de dagen voor vertrek de werkdruk meestal een stuk hoger ligt, wat helaas het plezier weer een beetje drukt.

Het hele artikel is te lezen in de nieuwe Santé van april 2015.

Santé1       Santé4

Santé3        Santé2

Geef als eerste een reactie