15 signalen dat je bij de juiste man bent

Jullie zijn al jaren bij elkaar en alles loopt… tja, prima eigenlijk. Maar soms twijfel je. Is hij nou écht jouw droomman? Met deze signalen weet je of hij de ware is.

Hier een selectie van de signalen.

2. Hij ruikt goddelijk

In hoeverre je iemand aantrekkelijk vindt, wordt mede bepaald door zijn of haar natuurlijke lichaamsgeur. Geurexpert Tanja Deurloo legt het uit: “Je reukorgaan is het meest krachtige, intuïtieve en emotionele zintuig dat je hebt. Dat komt doordat dit zintuig direct gekoppeld is aan het oudste gedeelte van je hersenen, het limbisch stelsel (reptielenbrein). Hier zitten emoties, herinneringen, lusten en angsten opgeslagen.”

Een geur die je ruikt wordt direct geassocieerd met een bepaalde herinnering of emotie. Je krijgt meer zelfvertrouwen, voelt je sexy of op je gemak.

“Ook geeft geur je onbewust informatie over zijn of haar immuunsysteem (MHC-genen, Major Histocompatibility Complex) en of jullie compatibel zijn. Hoe beter de biochemische puzzel in elkaar past, hoe lekkerder je zijn geur vindt”, legt Deurloo uit.

Als een parfum een positieve uitwerking op je heeft, hoef je zeker niet zónder ‘Chanel 5’ op je eerste date te verschijnen. Het risico is echter wel dat wanneer jouw favoriete parfum dezelfde is als die van zijn vervelende ex, dat dit bij hem een negatieve indruk oproept, zonder dat hij zich hiervan bewust is.

5. Je kunt met hem lachen

Het is echt niet elke dag lachen, gieren, brullen, maar jullie hebben wél dezelfde humor. Uit onderzoek van de universiteit van Texas blijkt dat mannen een vrouw aantrekkelijker vinden, wanneer zij om zijn grappen kan lachen. En mannen scoren punten bij vrouwen als ze haar aan het lachen maakt.

7. Hij kan je vertederen met niks

Anderen ontgaat het, maar jij kan overspoeld raken door liefde of vertedering ook al doet hij niks speciaals. Bijvoorbeeld als ie staat te koken en ondertussen met Justin Bieber mee neuriet. Een riebel in je buik of een groot gevoel van houden van. Zelfs na een járenlange relatie kun je dit gevoel hebben.

10. Jij blij, ik blij

“Je weet dat het goed zit als hij iets voor je doet wat niet in zijn straatje ligt, zegt Blanca. “Ook al vindt hij het gênant, hij haalt tampons voor je bij de supermarkt.”

11. Veel knuffelen en fijne seks

Van den Brand: “Dat de seks prettig is, heeft er niet per se mee te maken dat hij de fijne kneepjes van het vak verstaat. Het gaat erom dat jullie je vrij en lekker bij elkaar voelen. En als je seksleven een tijdje indut, is er niet meteen dikke paniek.”

Onderzoek van de universiteit van Hertfordshire toont aan dat dagelijks knuffelen en naakt slapen de seks en de relatie met 94 procent verbeteren. Als je je partner naakt ziet, krijgt je lijf een senuele prikkel en een flinke shot van het liefdeshormoon oxytocine.

15. De complimenten vloeien rijkelijk

Eén van de grootste succesfactoren van een geslaagde relatie, volgens onderzoek van de universiteit van Amsterdam, is waardering. Geven jullie elkaar van nature vaak complimentjes? Dan zit de relatie gebakken!

Alle 15 signalen lezen? De Santé ligt tot eind mei 2016 in de winkel.

Partner2 Partner3

Partner1Partner4

Geef als eerste een reactie