Flatplanet Londen

Tijdens een romantisch stedentripje ontdekken mijn lief en ik Flatplanet in Londen. Hier serveren ze plat speltbrood met een enorme variëteit aan toppings: van gegrilde paprika, gekarameliseerde rode ui, tot gerookte chili en knoflookyoghurt. Alles vers en organic.

De sfeer is like home. Een beetje alsof je bij je grote broer aan de keukentafel zit en hij je heerlijk verwent met versgebakken brood en sapjes.

Het restaurant heeft ook een benedenverdieping. Daar staat een piano met een bordje: Play me! Het is dat ik niet verder kom dan Vader Jacob, anders was ik er zo achter gekropen. Er zijn verschillende zitjes: van een tafeltje met meerdere stoelen tot een grote loungebank. De gasten zijn een mix van hip Londen: een model dat met opgetrokken benen in een tijdschrift is verdiept, twee fashionable zakenmannen en een meisje dat studeert. In haar territorium liggen opengeslagen boeken, markers, een laptop en grote mok koffie.

Als onze bestelling wordt opgediend en we willen ‘aanvallen’, blijkt mijn mes los te zitten van het frame. Geen punt, want achter mij ligt de bestek la. (Zelf een nieuw exemplaar pakken, zou ik bij mijn broer ook hebben gedaan.) Het flatbread lijkt op een pizzabodem, maar dan met de smaak van ovenvers brood. Mijn Moroccan bestaat uit humus, olijven, tomaatjes, basilicum en een zacht, gekruimeld kaasje. Mijn partner gaat voor de Buffalo Soldier: mozzarella, cherry tomaatjes, parmezaanse kaas, pesto en knoflookboter.

Als vegetariër biedt Flatplanet een menu waar je hebberig en hongerig van wordt. En zit er iets tussen de berg ingrediënten waar je niet zo dol op bent, dan laten ze dat zonder problemen weg. Al bestel je een broodje chorizo zonder vlees. Ook take away is mogelijk. Bij Soep van de Dag staat zelfs: Ask is we have the soup you fancy. Ik bedoel maar.

39 Great Marlborough Street, London.
Open: van 08.00-20.00 uur. Zaterdag & zondag van 10.00 – 19.00 uur.

www.flatplanet.co.uk

 

Deze blog is gepubliceerd op Veggieproof.nl 

Geef als eerste een reactie