25x eten dat helpt bij het afvallen

Wil jij graag een paar kilo kwijt? Deze voedingsmiddelen helpen je daarbij!

Een greep uit het artikel:

4. Pompoen

Het werkt omdat…

Pompoen rijk is aan vitamines, mineralen en vezels waardoor je sneller een verzadigd gevoel hebt en snaaitrek vermindert. Daarbij zitten er in 100 gram pompoen slechts 25 calorieën.

Gebruikswijze

Je kunt pompoen koken, pureren en roerbakken. Hoe minder gaar, hoe meer voedingsstoffen erin bewaard blijven.

 

8. Rode peper

Het werkt omdat…

Rode peper helpt bij het verbranden van overtollig vet en het vermindert de eetlust. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Californië komt dit door het stofje capsaïcine dat zorgt voor de scherpe smaak in rode peper.

Gebruikswijze

Voeg 1 gram rode peper toe aan je maaltijd.

 

11. Avocado

Het werkt omdat…

Avocado je langer een vol gevoel geeft. En avocado verlaagt je LDL (slechte) cholesterol. Dit blijkt uit onderzoek van Pennsylvania State University. Van de vrouwen die een halve avocado aten, had 22 procent geen behoefte aan tussendoortjes tot drie uur daarna. Ook werd wetenschappelijk aangetoond dat de bloedsuikerspiegel stabiel bleef.

Gebruikswijze

Diëtiste Janneke Koeman: “Avocado bestaat voor 30 procent uit gezonde vetten. Die heb je nodig voor je stofwisseling, maar let op de calorieën: in 1 avocado zitten 358 calorieën! Eet daarom maximaal twee keer per week een halve avocado.”

Bewaartip: Avocado blijft langer goed als je de pit erin laat, op de binnenkant citroensap sprenkelt en de vrucht in een plastic zakje vacuüm verpakt.

 

23. Walnoten

Het werkt omdat…

Walnoten boordevol gezonde meervoudige onverzadigde vetzuren zitten, waardoor het de perfecte hongerstiller is. In walnoten zitten ruim 2 keer zoveel antioxidanten dan in andere noten.

Gebruikswijze

Eet niet meer dan drie eetlepels walnoten per dag, omdat ze veel calorieën bevatten. Strooi walnoten over je salade, door de stamppot of als tussendoortje.

 

Het hele artikel staat in Vriendin nr 3.

Vriendin5Vriendin2

Vriendin3Vriendin6

Geef als eerste een reactie