5 natuurlijke ingrediënten die je helpen met afvallen

Een toverpil voor gewichtsverlies bestaat helaas niet. Maar… er zijn wél voedingsmiddelen die je kunnen helpen met afvallen!

Als voorproefje hier alvast 2 ingrediënten. De rest van het artikel lees je in Vriendin nr 45.

1. Lijnzaad

Hoe het werkt

Door de vezels die in lijnzaad zitten, krijg je sneller een vol gevoel. En de natuurlijke vetzuren – zoals omega-3, 6 en 9 versnellen de vetverbranding.

Goed om te weten

  • Je lichaam kan al het goede in lijnzaad alléén gebruiken als je de zaadjes kapot kauwt of van tevoren in een maler of koffiemolen fijnhakt.
  • Eet niet meer dan 15 tot 45 gram lijnzaad per dag, anders kunnen je darmen verstopt raken.
  • Koop heel lijnzaad in plaats van kant en klaar gemalen lijnzaad (in supermarkt of natuurwinkel) en bewaar het op een donkere plek, omdat anders de kwaliteit en de smaak deels verloren kunnen gaan.

Tip

Strooi een eetlepel gebroken lijnzaad over de yoghurt, door de salade, in een soepje of in je smoothie.

 

2. Artisjok

Hoe het werkt

Diëtiste Janneke Koeman: “Artisjok zorgt ervoor dat er minder vet in je lichaam wordt opgeslagen. Dit komt onder andere door de vele vezels die erin zitten en door het antioxidant cynarine. Ze geven je stofwisseling een oppepper.”

Goed om te weten

  • Kies in de supermarkt of bij de groenteboer voor zwaar aanvoelende artisjokken met gesloten, vlezige bladeren.
  • Bereidingswijze: snijd eerst de stengel eraf. Kook daarna de artisjok in voldoende water ongeveer 15 tot 40 minuten (afhankelijk van de grootte). Kun je de blaadjes makkelijk lostrekken? Dan is de artisjok gaar.

Tip

Een lekker sausje om de artisjokblaadjes in te dippen:

Doe 1 eetlepel mosterd in een kom. Roer daar 1 eetlepel azijn doorheen. Daarna 5 eetlepels olijfolie. Dan een snufje peper en zout en een theelepel piment d’espelette. Alles door elkaar roeren en klaar ben je.

Natuurlijk afvallen

Vriendin magazine nr 45.

Geef als eerste een reactie