50 wintertips tegen de winterdip

In de nieuwste Santé staat mijn artikel ’50 wintertips tegen de winterdip’ levensgroot op de cover. (*Maakt een vreugdedansje door de kamer).

Een fragment van het artikel:

Hoezo last van een winterdip? Met deze 50 tips doe je jouw dip de das om en kom je lachend de winter door!

10 tips voor een beter humeur tijdens donkere winterdagen, zoals:

Ga naar het strand

Zeelucht zit boordevol negatieve ionen die een positieve uitwerking op je humeur hebben. Ze stimuleren de werking van de cellen in je lichaam, versterken je immuunsysteem en de zuurstoftoevoer naar je hersenen neemt toe. Een strandwandeling maakt je dus alert en energiek.

Slik sperma

Uit onderzoek van de State University of New York blijkt dat sperma bepaalde chemische stofjes bevat (waaronder minstens drie natuurlijke antidepressiva!) waardoor je humeur opfleurt, meer affectie voelt én beter slaapt.

4 tips om het doemdenken te stoppen, zoals:

Lach je gelukkig

Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen je immuunsysteem verbetert. Het verlaagt je hartslag, vermindert stress en stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. Zelfs nep glimlachen heeft al effect!

8 voedingstips tegen een sombere bui, zoals:

Week je noten

Door noten in een bakje water te weken voordat je ze eet, wordt er extra energie in ze opwekt. Het beste is om ze een nachtje te laten staan. Giet ze de volgende dag af voor in je smoothie of salade. Smaken de noten te bitter? Week ze dan in soja- of amandelmelk. De daarna afgegoten ‘melk’ is trouwens ook goddelijk!

3 tips voor meer zelfwaardering, zoals:

Bye bye comfortzone

Dé boost voor je zelfvertrouwen: ga uit je comfortzone en reset daarmee je hele systeem. Voor de één betekent dit parachutespringen of abseilen van de Euromast en voor de ander een gesprek aanknopen met een onbekende.

5 tips om méér uit je dip te halen, zoals:

Houd een succes-dagboek bij

Hoe negatiever je denkt, hoe meer negatieve gedachten je brein aanmaakt. Doorbreek deze vicieuze cirkel door ze in balans te brengen met positieve gedachten. Dit kan met een succesdagboek. Schrijf eind van de dag minstens zeven successen op. Het hoeven zeker geen Nobelprijswaardige prestaties te zijn. Richt je liever op kleine, alledaagse successen. De koektrommel laten staan? Succes!

5 tips voor een goede nachtrust, zoals:

Wifi? Effe nie!

Doe ’s nachts je wifi uit en zet je mobiele telefoon op vliegtuigmodus. (De wekker-functie doet het dan nog steeds.) Door de straling van wifi en je mobieltje blijft je slaap oppervlakkig en rust je minder goed uit gedurende de nacht.

Santé2 dec 2014    Santé1 dec 2014    Santé3 dec 2014

 

Geef als eerste een reactie