Bingo 2.0

Of ik mee wilde naar een bingo avond? Ik dacht dat het een één april grap was. Bingo? Dat is toch voor bejaarden? Ik zal eerlijk zijn, ik heb nog nooit aan bingo gedaan. Toch word ik nieuwsgierig en besluit om mee te gaan.

Gooische praktijken

Het blijkt een Gooische glamourbingo te zijn. Geheel in de sfeer van Gordon en Joling: een tikkeltje plat, maar om te gieren zo leuk. Ook de prijzen doen Gooisch aan: een Ray-Ban zonnebril, een botox behandeling, sieraden, een high tea in het Amstel Hotel. Om hebberig van te worden. Wanneer de eerste spelronde begint, gaat er een golf van opwinding door de zaal. Alsof de lucht elektrisch geladen is. Ook ik zing geheel in stijl mee op de muziek van André Hazes en Jan Smit. In de hoop dat ik nóg een getal op mijn kaart mag afstrepen.

Bingo!

Er zijn 5 spelrondes. Na ieder potje stijgt de temperatuur in de zaal. Het liefste zou ik mijn colbertje uittrekken. Maar het net iets te strakke hemdje wat eronder zit, heeft mottengaatjes en is alléén geschikt als onderlaag. Met rode konen focus ik me op de getallen op het papier. Op 3 lege vakjes na is mijn kaart vol. Nog 2. Nog ééntje. Meedoen is niet genoeg, ik wil winnen!

“BINGO…!”, roept iemand. Een paar tafels verderop springt een vrouw uit haar stoel, alsof ze door een wesp gestoken is. Jubelend huppelt ze naar voren om haar prijs in ontvangst te nemen: een beige trainingspak compleet met roesjes en glitters.

Bingo-proof

We gaan met lege handen naar huis. Toch ben ik bingo-proof, want dit mag dan mijn eerste keer zijn geweest. Het is zeker niet de laatste. En dan is de prijs voor mij!

Bijna bingo

Deze blog is gepubliceerd op VROUW.nl BlogSter van de week op VROUW.nl

Hen je me al gevonden op Bloglovin?

Geef als eerste een reactie