Over het boek WerkLust

Werklust-cover

Recensies

“De kracht van een soap is dat de kijker even zijn eigen sores kan vergeten. Hetzelfde vermogen heeft Esmir van Wering aan weten te brengen in het boek Werklust. Een scherp essay waarin menig lezeres zich zal herkennen.”

– De Telegraaf –

“Wervelend geschreven debuut dat gaat over het echte leven van vrouwen anno nu. Esmir beheerst de lach en de traan tot in de puntjes, zowel in haar hart als in dit boek.”

– Santé Magazine –

“Het scherpe en hilarische Nederlandse antwoord op Bridget Jones. Een ‘feest’ van herkenning voor iedereen die van mannen houdt en ze regelmatig achter het behang wil plakken”

– Maurice Wijnen –

“… Dit boek laat zich niet naast het bed leggen. Esmir schrijft recht uit het hart, dat maakt dit boek fascinerend leesvoer.”

– Flair –

“… Het heeft een enorm hoge herkenbaarheidsfactor!

… Erg leuk is het originele einde: zonder al te veel te verklappen, was het wel verfrissend dat de hoofdpersoon nu een keer eindigt met de man waarvan je het niet zou verwachten!”

– Chicklit.nl –

“… Op de achterflap wordt WerkLust vergeleken met Bridget Jones en dat klopt ook wel. Amber is een heerlijk herkenbare, normale meid; iets te stevig, tikkeltje onzeker, gedumpt door een egoïstische eikel, op zoek naar de ware en ze heeft lekker veel zelfspot. Het boekje is een luchtige en humoristische Chicklit met een niet-standaard einde. Het leest lekker weg door de vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken en het is niet heel dik dus ik had het in een ochtendje uit.
Ik vond het een heerlijk verhaal voor tussen mijn spannende boeken door.”

– Judith van Pel, boekenbijlage.nl –

Lees de hele recensie hier.

[/columns_row]

“Wat een heerlijk vakantieboek doorspekt met humor! Schrijfster Esmir van Wering heeft met Werklust de Nederlandse variant van Bridget Jones neergezet. Het boek leest makkelijk weg, maar zet ook aan tot denken. Want is de liefde van een man soms een opvulling van leegte in jezelf?”

– Lideweij Bosman –

[/columns_row]

 

Beschrijving WerkLust

Als Amber haar grote liefde betrapt met een ander, stort haar zorgvuldig opgebouwde wereldje keihard in. Het vrijgezellenbestaan in Amsterdam valt haar zwaar – zeker in het begin. Een one night stand, een prille verliefdheid, pijnlijk gedumpt door een nieuwe vlam. En tot overmaat van ramp raakt ze haar baan kwijt!

Gelukkig is er altijd haar humor, haar levenslust én haar zusje Valerie om zich aan vast te klampen. Haar leven komt in een stroomversnelling, als ze een man ontmoet die haar met één blik inpakt én uitpakt. Hij is knap, stoer en succesvol, maar helaas ook married with children. Desondanks besluit ze haar hart te volgen en deze man te veroveren.

 

Een fragment uit WerkLust

“Razendsnel gris ik zijn telefoon uit de lader. Met trillende vingers naar de inbox. Dit is mijn kans. Misschien wel de enige. Opgejaagd zoek ik naar iets wat ik eigenlijk niét hoop te vinden. Het bewijs dat hij liegt. Dat mijn intuïtie klopt en ik met eigen ogen zie dat hij wél contact met haar heeft. Zijn ex, die hij onlangs weer tegen het modellen-slanke lijf is gelopen.

Ondertussen hoor ik dat Remco zich afdroogt. Snel en resoluut, zoals altijd. Elk moment kan hij binnenkomen, maar stoppen is geen optie. Niet nu ik de waarheid op het spoor ben…”

 

Meer lezen? Vraag een persexemplaar aan

WerkLust bestellen? Klik hier

Banner-werklust-01

 

1 Reactie

  • Beantwoorden december 26, 2014

    Linda Oosterom

    WerkLust werkt: je suist mee in de dynamische wereld van de werkende vrouw, je laat je optillen door Esmir’s vermogen tot relativeren en uiteindelijk moet je wel schaterlachen. Om Amber’s waan van de dag – en die van jezelf!
    Maar WerkLust doet meer: en passant – zo aan de koffietafel, lijkt het – werkt het ook nog even een van de grootste taboes uit. Namelijk dat een op de vijf werkende vrouwen tijdelijk of blijvend ‘iets’ krijgt en heeft met een collega. Esmir slaagt erin de eenzaamheid, de twijfel en de onrust die dit met zich meebrengt, treffend te beschrijven. Je zou willen dat deze schrijfster elke dag in de koffiepauze bij je aanschuift…..

Reageer