Boost je mood

Februari… Je bent zo langzamerhand vast wel klaar met die grijze winter. Maar het duurt nog even voordat je weer zonder jas naar buiten kan. Word je er depri van? Níet met deze tips & tricks, waarmee je je humeur (en weerstand) opkrikt!

Kom in actie (lees: move your ass)

De gezondste manier om je humeur te boosten is door te bewegen. Wandelen, sporten, lekker swingen op muziek. Beweeg minimaal 30 tot 40 minuten per dag. Dit geeft je lichaam een gezonde portie endorfine, wat je geluksgevoel triggert.

JE HUMEUR OPKRIKKEN IS SNELLER GEFIXT

DAN JE CONDITIE VERBETEREN

Duurtraining

Je humeur opkrikken is sneller gefixt dan je conditie verbeteren. Toch gaan deze twee goed samen. Vooral duurtraining stimuleert de aanmaak van lichaamseigen stoffen als endorfine en anandamide. Gevolg: een runnershigh. Dit ontstaat het snelst wanneer je jezelf tijdens de training niet helemaal tot het uiterste pusht.

 

Duik de sauna in

Regelmatig de sauna bezoeken, verhoogt het serotonine gehalte in je bloed. Serotonine is ook zo’n fijne feelgood-hormoon. Bovendien doet het ook veel goeds voor je huid en weerstand.

Sportschool Health Club Jordaan (op de Eerste Rozendwarsstraat 10 in Amsterdam) heeft 2 sauna’s: een droge en een infraroodsauna. Een extra voordeel van de infraroodsauna is dat je veel meer afvalstoffen kwijtraakt. Een te grote ophoping van gifstoffen in je lichaam is 1 van de 2 grootste oorzaken van 95 procent van alle ziektes, volgens onderzoek van de Columbia Universiteit.

mokum-magazine

Geef als eerste een reactie