De nieuwe slankformule

Er bestaat geen dieet dat voor iedereen even geschikt is. Hoe je erachter komt wat voor jóu nou het beste werkt?Met de nieuwe slankmetjhode. In acht weken ontdek je wat je wel en niet moet eten en vliegen de kilo’s er intussen af!

Wat is de nieuwe slankformule?

De nieuwe slankformule is de minus-1-methode en komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme. Het is wetenschappelijk getest door de Duitse psycholoog Alyoscha Long en voedingsexpert Ronald Schweppe. De minus-1-methode betekent dat je acht weken lang steeds één voedingsmiddel per week uit je eetpatroon schrapt. Dus er staat steeds een ander voedingsmiddel op de verboden lijst. Op die manier merkt je wat de voeding die je weglaat met je doet en leer je weer luisteren naar de signalen van je eigen lijf. Je activeert als het ware je eigen voedselkompas.

Het werkt als volgt: Per week hou je in een voedseldagboek bij wat je eet en hoe je je daarbij voelt. Dit geef je een cijfer: 1 is slecht en bij 5 voel je je beter dan normaal. Na acht weken maak je de balans op en check je in welke week jij je het beste voelde en wanneer je het meeste gewicht verloor. Zo vind je het voedingspatroon die het beste bij jou past. Dit is voor iedereen anders, want iedereen reageert weer anders op bepaalde voedingsstoffen. Soms met een heftige allergische reactie. Maar ook zonder het te weten kun je sterker op bepaalde voedingsstoffen reageren, zoals bij zuivelproducten. De allergiesignalen zijn dan minder duidelijk: een moeilijke stoelgang, een onrustige huid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, buikklachten of een sterke eetbehoefte.

Wat is het voordeel van deze methode?

Het fijne van de nieuwe slankformule is dat je je voedingsschema niet compleet hoeft om te gooien. Ook je man en kinderen kunnen gewoon blijven eten wat ze gewend zijn. Maar je kunt ze intussen wel laten meeprofiteren van de gezonde voedingskeuzes die je de komende weken gaat maken.

Volgens onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft ruim 43 procent van alle volwassen vrouwen overgewicht. Dit komt meestal door een verstoord eetpatroon.

Diëtist Janneke Koeman: “De honger- en verzadigingssignalen van het lichaam kunnen verstoord raken door te veel te eten, maar ook door te eenzijdige voeding. Je voelt niet goed wanneer je eigenlijk genoeg hebt gehad. Het gevolg is dat je aankomt.

Wat kun je verwachten?

Waarschijnlijk zal het je verbazen hoe je lichaam reageert als je de minus-1-methode volgt. Misschien merk je dat je (ochtend)humeur verbetert, dat je meer energie hebt, dat de kilo’s eraf vliegen, dat je minder behoefte hebt aan zoetigheid of dat je ineens veel beter slaapt. Maar het kan ook zijn dat je in het begin last krijgt van ontwenningsverschijnselen (vermoeidheid, hoofdpijn, futloosheid, grotere eetlust). Het hangt ervan af wat je normaal gesproken gewent bent om te eten: hoe groter het verschil met het 8-wekenplan, hoe groter de kans op lichamelijke ongemakken. Weet dat dit vanzelf weer over gaat. En weet ook dat deze slankformule alléén werkt wanneer je je strikt aan de weekvoorschriften houdt.

Zo, nu weet je bijna alles van deze nieuwe slankmethode. Het 8-wekenplan met de minus-1 methode staat in Vriendin 38!

IMG_3716IMG_3717

IMG_3718IMG_3719

IMG_3721

 

 

Geef als eerste een reactie