Eet dit voor een platte buik

Is het eindelijk bikinitijd, zit dat buikje in de weg. Wat te doen? Eten! Met deze eettips krijg je een plattere buik.

Een opbollend buikje kan komen door wat je eet. Niet fijn, maar ook geen ramp. Want er zijn ook voedingsmiddelen die dit juist helpen voorkomen. En bijkomend voordeel: ze stimuleren ook nog eens je vetverbranding. Wat zijn dan die gezonde dingen waardoor je buikje platter wordt? Hier komen ze!

1. Gember

Verse gemberwortel heeft een kalmerend effect op je maagdarmkanaal wat een opgeblazen buik voorkomt. En uit onderzoek van Columbia University blijkt dat gember je snaaibehoefte stilt en je er ook nog eens 43 calorieën extra door verbrandt.

2. Kaliumrijk

Kalium is een natuurlijke vochtafdrijver. Door voeding te eten met barstensvol kalium (avocado, banaan, papaja, mango, meloen), help je dus je lichaam om vochtophopingen kwijt te raken.

4. Ei(witten)

Na het eten van eiwitten (bijvoorbeeld kwark of een gekookt eitje) heb je minder snaaitrek en verbrand je meer lichaamsvet. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat je 100 calorieën extra verbrandt als je dagelijkse voeding voor 30 procent uit eiwitten bestaat. Dat is evenveel als een wandeling van dertig minuten! Doei buikje!

(in het artikel staan  7 voedingsmiddelen)

LEES HET HELE ARTIKEL IN VRIENDIN NR 32

Vriendin 34

Geef als eerste een reactie