Happy herfst

Regen, griep, korte dagen. Typisch herfst. Maar het betekent ook prachtige kleuren in de natuur en romantisch kaarslicht. Met deze happy-herfsttips geniet je nog meer van dit najaar.

21 redenen om blij te worden deze herfst

Verf een muur

Kleuren beïnvloeden je humeur. Door een muur in een nieuwe kleur te schilderen, pimp je niet alleen de kamer maar ook je humeur. En dat is nog niet alles. Psycholoog Caroline Stofberg, van www.levenvanuitjekern.nl: “Het schilderen zelf levert ook positieve energie op. Je bent namelijk gefocussed op het schilderen, waardoor negatieve gedachten minder kans krijgen.”

 

Hallo dancing queen!

Ben jij dol op de musicalklassieker Mamma Mia? Dan is er goed nieuws: op 28 september verschijnt het nieuwe album Dancing Queen, van zangeres Cher. Vol met heerlijke ABBA-covers, zoals SOS, Waterloo en Gimme! Gimme! Gimme! (a man after midnight). En van meezingen en dansen word je sowieso blij.

 

Creëer je eigen spa at home

Psycholoog Caroline: “Door tijd voor jezelf te nemen, voel je beter wat voor jou belangrijk is en waar jij happy van wordt.” Verander bijvoorbeeld je badkamer in een spa: wierook, kaarsen, achtergrondmuziek, haar- en/of gezichtsmaskertje erbij. Of maak een verkwikkend (voeten)bad met daarin een scheutje rozemarijnbadolie. Rozemarijn activeert de bloedsomloop, verfrist en stimuleert het vermoeide lichaam en geeft nieuwe energie.

 

Fantaseer over een nieuwe vakantie

In de herfst ligt de zomervakantie nog vers in het geheugen (hallo napret) en kun je alvast op nieuwe vakantieplannen broeden (hallo voorpret). Door je voor te stellen hoe fijn de volgende vakantiebestemming zal zijn, worden dezelfde hersengebieden geactiveerd als wanneer je er echt bent, vertelt Caroline Stofberg: “Hoe levendiger je voorstelling is, hoe krachtiger het effect op je gemoedstoestand. Wordt het een strandvakantie? Zie dan de golven van de zee voor je, voel de zon op je huid, ruik de zeelucht, hoor de meeuwen en proef het zeezout op je lippen.”

 

Neem een massage

Als je met aandacht wordt aangeraakt, maakt je lichaam het gelukshormoon oxytocine aan. Dit stofje vergroot het gevoel van harmonie en tevredenheid. Dit gebeurt ook tijdens een massage. Het stimuleert je organen, bloedcirculatie, spieren en zenuwstelsel, waardoor je meer energie krijgt.

TIP:Heb je al eens een lomi lomi massage gehad? Dit is een bindweefsel- en ontspanningsmassage in één en verbetert de conditie van de huid.

 

Drink een anti-grieptheetje 

In het najaar kan je weerstand wel wat extra’s gebruiken. Een thee van kaneel, zoethout, gember, jeneverbessen of venkel kan een virusje op afstand houden, zegt Kruidenexpert Andrea Bleeker. 

Ingrediënten voor een grote theekop:
1 kaneelstokje of 1 zoethoutstengel, verse gember (2 cm), 3 jeneverbessen en/of 5 venkelzaadjes.

Bereidingswijze: Plet de jeneverbessen en/of de venkelzaadjes met een vork. Stop ze in een beker samen met de andere ingrediënten. Schenk hier 250 ml kokend water over en laat 5 minuten trekken. Let op:deze thee is minder geschikt voor zwangere vrouwen.

 

Lekker cocoonen

Tijdens de herfst worden de dagen korter en kouder. Tijd dus om lekker te cocoonen.Caroline Stofberg: “Door je thuis even terug te trekken, krijg je minder prikkels binnen, waardoor je je weer kunt opladen.”

TIP:Wil je eens wat anders dan een boek? Luister je happy met een podcast over geluk van Robert Bridgeman. Type op Google de woorden: Robert Bridgeman podcast geluk.

 

Ga naar de feelgoodfilm: Zwaar verliefd

Zwaar verliefdis de verfilming van het eerste boek van bestsellerauteur Chantal van Gastel en gaat over dierenarts Isa die worstelt met haar gewicht (te veel) en haar liefdesleven (te weinig). Ze valt als een blok voor Ruben (Jim Bakkum), het baasje van de labrador waar Isa een levensreddende actie bij uitvoert. Maar hoe zorgt ze dat hij net zo gek wordt op haar als op zijn hond?

Wanneer?

Ook leuk: op 10 oktober wordt er door het hele land ladies nights georganiseerd, met een hapje, drankje en goodybag. Check de bioscoop bij jou in de buurt.

 

Een aaibaar boek

Ken jij de populaire politiehond Bumper al? Hij heeft bijna 23.000 ‘bumperklevers’ op Instagram. Op 4 oktober (Dierendag) verschijnt zijn boek: Bumper, de politiepup. Over het leven van de hond én dat van zijn aantrekkelijke baas Stephan.

 

Foto’s uitzoeken en inplakken

Het uitzoeken en inplakken van de foto’s is een ontspannen bezigheid en geeft een goed gevoel, omdat het je herinnert aan dierbare momenten uit het verleden. Dit inplakken kan natuurlijk ook digitaal. Bijvoorbeeld via blurb (www.blurb.com) of via fotofabriek (www.fotofabriek.nl).

TIPScan foto’s in met de app: Scanner for me. Zo blijven ook oude kiekjes goed bewaard.

 

vriendin38-2 vriendin38-3 vriendin38-cover

Lees het complete artikel in Vriendin 38 (2018)

Geef als eerste een reactie