Kijk uit voor deze dieetduiveltjes

Zonder dat je het doorhebt, krijg je vaak meer calorieën binnen dan je denkt. Dit zijn 7 duivelse dieetvalkuilen.

Koffie met melk en suiker

Je favoriete koffie, met 2 klontjes suiker en melk, tikt behoorlijk aan qua calorieën. Met een cappuccino krijg je ongeveer 90 calorieën binnen en met een latte macchiato 125 calorieën. Dit geldt ook voor ijskoffie (180 kcal) of Irish coffee (150 kcal). Een grote chocolate-chip frappuccino (500 kcal) is al helemaal een caloriebom.

Het alternatief:

Kies voor koffie met magere melk of (ongezoete) sojamelk. Hierin zitten ongeveer 30 calorieën. Tip: bij veel koffiezaakjes kun je koffie met sojamelk, magere melk of amandelmelk krijgen. Dit scheelt je toch de helft aan calorieën. O ja, en laat suiker het liefst staan of probeer hiermee te minderen.

Verse sapjes

Een vers sapje klink als een gezond tussendoortje. Toch zitten hier bijna 100 calorieën in. En dat terwijl het nauwelijks een verzadigd gevoel geeft. Liever laten staan dus.

Het alternatief:

Vervang je verse sapje eens voor water met een smaakje. Vul een kan met water en doe er 3 takjes verse munt en 3 schijfjes watermeloen in. Of kies voor basilicum, aardbeien (gesneden) en schijfje citroen. (Drink deze wel meteen op, anders worden de aardbeien papperig!)

Uit eten

Jezelf overdag uithongeren omdat je ’s avonds uit eten gaat, is een slecht idee. Als je lange tijd niets eet, wordt het verlangen naar eten alleen maar sterker. Tegen de tijd dat je het restaurant binnenloopt, duik je op elk schaaltje dat op tafel wordt gezet. Ook is het lastiger gezondere eetkeuzes te maken met een knorrende maag.

Het alternatief:

Zorg dat je niet met een lege maag aan tafel gaat, zodat je de verleiding van het broodje vooraf met boter, tapenade en olijfolie kunt weerstaan. Verstandige keuzes voor het diner zijn vegetarische en/of veganistische gerechten, gegrild vlees, vis en salades. Vraag of de saus apart geserveerd kan worden. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je hiervan neemt.

Fruitsmoothie

Een echt dieetduiveltje, zeker als je fruitsmoothie met kokosmelk maakt. 100 ml kokosmelk bevat gemiddeld 230 kcal. Tel daar de calorieën van het fruit bij op en je zit zo aan 350 tot 450 kcal. Aangezien fruit ook behoorlijk wat fruitsuikers bevat, tikt dit best aan.

Het alternatief:

Gebruik geen kokosmelk maar water. Een smoothie met water en fruit in plaats van kokosmelk levert je gemiddeld 135 calorieën op. Kies naast fruit ook eens voor groente in je smoothie om het aantal calorieën laag te houden. Door de vezels in groene bladgroenten worden de suikers in fruit bovendien makkelijker verteerd. Het recept voor een gezondere smoothie (200 kcal): meng een handjevol spinazie (25 g), 1 kiwi, 1 banaan en tot slot 120 g (ongezoete) amandelmelk.

Andere dieetduiveltjes zijn tapenade, guacamole, hummusdip en saladedressing. Maar ook het proeven tijdens het koken. Lees het hele artikel in Vriendin 11.

IMG_5614

 

Geef als eerste een reactie