Stories Londen

The place to be is Stories in London, East End. Wat vroeger een ‘achterstallige’ arbeiderswijk was, is nu hot. Een beetje te vergelijken met De Pijp in Amsterdam. Waar vroeger de arbeiders woonden, maakt hip London nu een mooie combi met Indiase eettentjes, verschillende markten en gezellige straatjes met gekke boetiekjes en tweedehands antiek.

Stories is een eetcafé, bar en galerie ineen. Een open, relaxte ruimte met een artistiek getint interieur waar je op zondag heerlijk kunt brunchen voor het betere uitbrakken na een wilde nacht in het centrum van Londen. Het eten wordt zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. En naast robuustere gerechten zoals dik gesneden ham, eieren en chips (perfect katervoedsel) zijn er ook salades, pannenkoeken en broodgerechten.

Als mijn partner en ik plaatsnemen, worden er bij het tafeltje naast ons twee longdrink smoothies geserveerd, waarvan in ieder geval bij míj het water in de mond loopt. Zowel alle variaties smoothies als de cocktails zijn met én zonder alcohol te krijgen. Mijn lief wordt blij als hij de grote selectie ambachtelijke bieren en biologische ciders in de smiezen heeft. Maar het summum is toch wel het full English breakfast, geheel veggie! Compleet met heerlijke vegetarische worsten. Tot nu toe hebben we deze nergens in Engeland kunnen vinden! Ik val voor de charmes van de gegrilde halloumi met waterkers, ingemaakte wortel, erwten, rode ui, venkel en courgette. Bij sommige vegetarische gerechten kun je (echt) vlees toevoegen. Stories leent zich dus bij uitstek voor een date met veggie’s én vleesliefhebbers. Hum… bij een van mijn laatste happen ontdek ik een gesneuveld vliegje op een slablaadje. Ik ga er voor het gemak vanuit dat deze er ná de keuken in terecht is gekomen.

Open: dagelijks van 10.00 uur – 00.00 uur

Adres: 30 Broadway Market, E8 4QJ

020-7254 6898

www.storiesonbroadway.com

 

Deze blog is gepubliceerd op Veggieproof.nl 

1 Reactie

Reageer