Leermomentje vol geluk

Soms zit geluk in een klein hoekje. En als je niet goed oplet, is het verdwenen. Dit kleine geluk – en soms onhandig ongeluk – zíen, is de kunst van gelukkig zijn.

In de serie mini-blogs ‘Klein (on)Geluk’:

!! Breaking News !!

De documentaire van Heleen van Royen over haar dementerende moeder gaat aanstaande zaterdag in première. En ik ben erbij!

En dat niet alleen. Ik heb een eigen plek aan de rode loper, zodat ik Heleen een paar vragen kan stellen. Whut?

Dit is zelfs béter dan ik had gehoopt. Of liever gezegd, waar ik al een half jaar (!) mee bezig ben geweest.

De datum van de première kwam dichter en dichterbij. Ik had nog steeds niks gehoord. Ik besefte: dit gaat ‘m niet worden. Ik heb het naast me neergelegd en suste me met de gedachte dat ik het in ieder geval had geprobeerd. Word ik ineens gebeld door het management. Of ik er nog bij wilde zijn. Ik moest even schakelen. Want eh, huh…? Ja natúúrlijk!

En ik wilde vast en zeker ook filmen, was de conclusie van de vrouw aan de telefoon. En dus kreeg ik ook een vaste plek aan de rode loper. Dan kon ik Heleen tenminste een paar vragen stellen. En natuurlijk alle andere BN-ers die daar nog meer voorbij paraderen…

Eh, wat gebeurt hier? Het werd een lekkere chaos in mijn hoofd. En een bak energie kwam los. Ik op de rode loper? Tussen alle media giganten?? Waar haal ik een camera vandaan? Enfin, dit is het type energie-boost waar je een week op kan teren.

Leermomentje: om te krijgen wat je wilt, moet je het loslaten.

To be continued…
https://www.youtube.com/watch?v=46XZkrq96W0

 

Geef als eerste een reactie