Mini interview n.a.v. ReisLust

In ’Reislust’, het tweede boek van Esmir van Wering, heeft de hoofdpersoon haar ideale man gevonden, tenminste… dat denkt ze! Een boek over de ’midwife-crisis’ van Amber, die op zoek gaat naar zichzelf.

3 vragen aan Esmir van Wering

Welk advies zou je, met de kennis die je nu hebt, aan een jongere versie van jezelf geven?
Op een dag zit jouw droomman écht bij je op de bank, vrijwillig!

Waarom heb je in het boek ‘Reislust’ voor Afrika gekozen? 
 Ik kom het makkelijkst in een schrijversflow als ik de ‘te beschrijven situatie’ levendig voor me zie. En wanneer mijn fantasie me in de steek laat, helpt het als ik ’t heb meegemaakt- of via via. Ik ben zelf in Afrika (Ghana) geweest, vandaar.

Welke tips heb jij voor vrouwen die op zoek zijn naar zichzelf?
Weet waar je blij van wordt. De graadmeter hiervoor is jouw energielevel: krijg ik er energie van of kost het me energie? En ik raad je aan om af en toe iets te doen wat je eigenlijk niet durft. Daag jezelf uit en kleur eens buiten de lijntjes. En loopt het in de soep? Bedankt dan: wat is het ergste dat me kan gebeuren? Vaak is die soep niet zo heet.

ReisLust_omslag plat groot

Het interview is geplaatst op de website ‘jouwboekmijnboek’.

 

Geef als eerste een reactie