Obikà Mozzarella Bar – Rome

Na eindeloos (ver)dwalen door het prachtige Rome komen mijn reisgenoot en ik aan bij het stadsplein Campo de’ Fiori. De lucht is blauw, de zon fel en onze magen leeg als we de ‘Obikà Mozzarella Bar’ ontdekken. Obika betekent in het Napolitaans zoiets als ‘here it is’. Wat staat voor super ingrediënten uit de omgeving die op een eenvoudige manier worden gepresenteerd. We nemen plaats op het terras met zicht op een van de gezellige markten van deze stad.

Specialiteit van Obikà is de huisgemaakte buffelmozzarella: verkrijgbaar in vele soorten en smaken. Dat wordt al gauw duidelijk wanneer we de losse kaart in het menu bekijken met daarop alle mogelijke mozzarella-variaties. Lekkerbekkend kiezen we het mozzarella-drieluik voor twee personen.

We krijgen een mandje met versgebakken brood gekruid met rozemarijn. Even daarna wordt de mozzarella geserveerd met een frisse salade. Drie bolletjes toenemend in smaaksterkte: van Paestum (de mozzarella zoals we hem hier kennen), naar Volturna (krachtige smaak) tot Affumicata (gerookte mozzarella met een zeer sterke smaak).

Bij Obikà wordt de mozzarella bereid als slow-food. Alle ingrediënten krijgen de tijd om zonder kunstmatige ingrepen tot het beste en lekkerste resultaat te komen. En dat proef je. Zijdezacht en sappig is het. Hoewel het voor ons wat veel is, is de smaak echt een belevenis.

Na dit verrassende lunchgerecht zijn onze magen goed gevuld, maar is onze nieuwsgierigheid nog lang niet gestild. Dus bestellen we een overheerlijk toetje: Ricotta-mousse (gemaakt van mozzarella!) met honing en Monte Bianco met room en hazelnoot – ook weer met… mozzarella! Gelukkig voor ons ook te verkrijgen in mini porties!

Obikà 7 Esmir review

Obikà kent meerdere filialen in Italië, maar zitten bijvoorbeeld ook in Londen, Istanbul, Tokyo, Los Angles en New York.

Obikà Mozzarella Bar in Rome

Deze blog is gepubliceerd op veggieproof.nl

 

Geef als eerste een reactie