Oliedom

Soms zit geluk in een klein hoekje. En als je niet oplet, is het verdwenen. Dit kleine geluk – en soms onhandig ongeluk – zíen, is de kunst van gelukkig zijn.

Mini-blog ‘Klein (on)Geluk’

Oliedom

 

Haar verkooppraatje is gelukt:

  • 100% natuurlijke olie.
  • Geschikt voor je hele lichaam, je kunt het zelfs op je tandvlees smeren.
  • Trekt snel in.
  • Helpt tegen rimpels door de vele essentiële voedingsstoffen die erin zitten, waaronder vitamine E.

Geen E-nummers, maar vitamine E. Zo zie ik het graag. En dus kocht ik een fles van het best bewaarde geheim van Moeder Natuur. Dat het spulletje wat muf ruikt, wijd ik aan het feit dat er geen toegevoegde rommel in zit.

Voor het slapengaan verruil ik mijn nachtcrème voor de wonderolie. Maar zo in your face is die geitenwollensokkengeur toch een klap in je gezicht. Mijn tandvlees laat ik daarom even zitten.

Eerlijk is eerlijk, de volgende dag voelt mijn huid zacht aan en heeft het een gezonde, subtiele glans.

Dus na het douchen, smeer ik me er van boven tot onder mee in. De aroma van de olie op je nuchtere maag is een uitdaging, want ik ruik alsof ik de nacht in een geitenstal heb doorgebracht! Er had best een vleugje frisse alpenweide aan toegevoegd mogen worden.

Na een paar minuten ligt de olie nog steeds op mijn huid in plaats van dat het erin trekt, zoals me is beloofd. Dan maar eerst mijn make-up doen. Nog steeds geen verandering. Ik maak een smoothie en zet koffie. Ook daarna ben ik nog steeds zo glad als een aal. Dan maar de afwas wegwerken. Geen verschil.

Als ik niet langer kan wachten, omdat ik naar een afspraak moet, kleed ik me aan. Zou Moeder Natuur de olie hebben meegegeven dat ie niet mijn kleding, maar mijn huid in moet trekken? Not, blijkt als ik later de trein uitstap. Mijn broek is lekker ingeolied.

Tegen de middag ruik ik nog altijd naar geit. En ook best wel een ouwe geit. En ik zie doorlopend wazig doordat de olie in mijn ogen komt. Een veeg over mijn voorhoofd geeft vette vingers. Doordrenkt van de olie.

Hoezo trekt snel in? Een snel verkooppraatje, dat was het! Oliedom dat ik erin trapte.

Tenzij ik morgen rimpelvrij wakker word, maar anders zeg ik: koop het niet.

2 Comments

Reageer