Recensies over ReisLust

Naast Floortje Dessing en Nicolette Kluijver zijn er nog meer mensen die een reactie hebben gegeven over ReisLust. Dank lieve mensen voor jullie comments! Je leest ze hier.

 

“… Op het eerste oog is Reislust  een lekker vlot geschreven chicklit. Naarmate het verhaal vordert,  blijkt dat Esmir van Wering opnieuw een chicklit met diepgang geschreven heeft.”

– Ronneke van der Genugten, De Telegraaf VROUW –

Beoordeling: 3,5 van de 5 sterren. Lees hier de hele recensie.

“‘ReisLust’ is het serieuzere vervolg van ‘WerkLust’. Het boek bevat de humor en zelfspot die we van Esmir van Wering gewend zijn, maar dan met meer diepgang. In ‘ReisLust’ graaft hoofdpersoon Amber diep in haar verleden, om zo de werkelijke oorzaak van haar problemen te kunnen zien. Dit gaat natuurlijk niet allemaal even makkelijk.
Veel vrouwen zullen zich kunnen herkennen in de hoofdpersoon van de boeken ‘ReisLust’ en ‘WerkLust’. Het zijn heerlijke boeken om in het zonnetje – samen met een doosje koeken – te verslinden.
‘ReisLust’ is een sterk verhaal dat vraagt om een vervolg, omdat we gewoon geen genoeg kunnen krijgen van de hilarische Amber.”

– Marieke Wolf, Banger Sisters –

“… Dit boek maakte me niet alleen aan het lachen, maar zette me ook aan het denken. En ik kon zelfs een klein traantje wegpinken toen een onverwachte bezoeker plotseling opdook in Afrika. Dat vind ik sterk aan dit boek, dat het zo veel verschillende emoties oproept. Het boek laat je niet alleen maar lachen, maar heeft ook een serieuze ondertoon en het bevat waardevolle levenslessen en adviezen…”
4 van de 5 sterren. Lees hier de hele recensie.
– Hebban.nl, Janneke Elderbroek –
“Reislust is een boek wat je in één keer uitleest. Vooral omdat het zo humoristisch en vlot geschreven is. Ook de ‘dagboekfragmenten’ zijn heerlijk om te lezen. Naar mijn mening is Reislust één van de beste romans!”
– Rolanda Wilgenburg, the S boeken –
“De Afrika-ervaring is een leuke, inspirerende en boeiende toevoeging aan het verhaal.”
– chicklit.nl –
Lees hier de hele recensie.
“… Het is een kort, lekker luchtig verhaal. Een chicklit met een verrassende draai. Humoristisch, vol grappen en zeer herkenbare situaties. Het draait niet alleen om Ambers liefdesleven maar ook de relatie met haar vader is een latere leidraad in het verhaal…”
– Joanne van Ingen, Story Hunters –
Beoordeling: 3 van de 5 sterren (loopjes). Lees hier de hele recensie.
“Ik had bijna mijn overstap-station gemist door Reislust…”
– Barbara Croes uit Lunteren –
“Wat een heerlijk boek was dit! Er zit veel romantiek, humor en een vleugje ellende voor een typerende vrouw in. Het is een goed verhaal om lekker ontspannend ‘s avonds op de bank te lezen. Dat hoefde ik trouwens maar twee avonden te doen, want daarna was dit boek al uit.Ik ben dus enthousiast! Niet alleen over het boek, maar ook over de nieuwe schrijfster die ik heb ontdekt. Ze schrijft lekker vlot, maar niet té chicklit-achtig en de hoofdpersoon is lekker eerlijk. Het is daarom ook geen young adult boek, maar voor volwassenen. En dat is ook wel eens fijn om te lezen. Aanrader!”
– Lyanne, readabook.nl –
Lees hier de recensie.
“… Amber, de hoofdpersoon in dit verhaal, is de vrouw die ik herken in mezelf. Maar het is ook de vrouw die ik graag zou willen zijn. En ik denk dat ik niet de enige ben die dit gevoel heeft bij het lezen van ‘Reislust’. Ga je op reis en heb je nog geen boek: neem dan ‘Reislust’. Je bent zo op je bestemming.”
– Danique Billekens, reisboeken/boeken op reis –
Beoordeling: 2 van de 3 sterren. Lees hier de hele recensie.
“… Esmir heeft een levensechte hoofdpersoon weten neer te zetten met wie je je echt verbonden voelt. ReisLust is een heerlijk humoristische, maar absoluut niet oppervlakkige Chicklit over een vrouw die op zoek is naar zichzelf.”
– Judith van Pel, biepmiepje –
Lees hier de hele recensie.
“… Heerlijke herkenbare passages, momenten die jezelf tot nadenken zetten. Door het verhaal van Amber heb je de neiging om zelf de confrontatie met je eigen ik aan te gaan. Hilarische momenten, maar ook momenten met veel emotie.”
– Wendy Wenning, boekenbijlage.nl –
Lees hier de hele recensie.
“… Dit boek is een echte chicklit, maar dan wel eentje die serieuze onderwerpen niet schuwt. Het leest vlot weg en ondanks de zware onderwerpen heeft het geheel altijd een humoristische ondertoon…”
– Annelies, Boekboetiek –
Lees hier de hele recensie.
“… ReisLust is een heerlijk boek om te lezen: of je nu gewoon thuis bent of geniet van een lekkere vakantie. Het leven van Amber is alles behalve saai en dus verveelt het boek geen moment.”
– Irene Kalsbeek –
Beoordeling: 4 van de 5 sterren. Lees hier de hele recensie.
“… Ik kan alleen maar zeggen dat ik dit boek zeker aanraad aan mensen, want het is mooi en realistisch geschreven, een ware pageturner en nog leerzaam ook!”
– Mascha, Het Leeslint –
Beoordeling: 8,5. Lees hier de hele recensie.

“Meteen begonnen met lezen en heb hem uit. Ik wilde steeds verder lezen… Eigenlijk te snel uit, nu wil ik weten hoe het verder gaat… Leuk boek! Dank je wel!”

– Janneke Siersma uit Huizen –

“… Esmir van Wering heeft een vlotte schrijfstijl waardoor je blijft lezen. Zeker goed voor een aantal uurtjes ongecompliceerd leesplezier. Als je erin begint, leg je het niet makkelijk weg.”

– Rubriek.nl – Lees hier de hele recensie.

“Ik heb ontzettend genoten van je boek Reislust Esmir, wat een heerlijk boek! Ik kreeg spontaan zin om ook zo’n reis te maken. En heb bij sommige stukken in een deuk gelegen! Ik zeg, op naar deel 3. :-)”

– Eefje Snijders uit Arnhem –

“Toen ik het boek ReisLust in huis had, kon ik het niet laten direct te beginnen met lezen. Nu op blz 98. Leest heerlijk en vlot!!”

– Sanne Schuringa uit Amsterdam –

“Net gestart met lezen. Het begin is al weer super geschreven.”

– Sandra Marlin uit Epe –

“Heb net reislust in 1x uit gelezen, wat een heerlijk boek! Leuk hoor, ik hoop op een vervolg… Heb echt een heerlijke middag gehad, dank!”

– Marjolein van Bodegom uit Weesp –

“… Bij mijn recensie over WerkLust vroeg ik mijzelf af of het vervolg ReisLust dit boek zou kunnen overtreffen. Ik was bang dat het een slap, matig vervolg van WerkLust zou zijn, maar het tegendeel is waar. Het is geen oppervlakkig 13-in-een-dozijn Chicklit maar een verhaal met diepgang. Naar mijn mening heeft het dan ook het eerdere boek WerkLust inderdaad overtroffen.”

– Thea, The Book Girl –

4,5 van de 5 sterren. Lees hier de hele recensie.

“Lekker geschreven, herkenbaar en grappig.”

– Elisabeth van den Berg uit Zandvoort –

“… geen zoet en klef romantisch verhaal, wel af en toe een hitsige scene (maar gelukkig zonder alle details, dus geen 50 tinten paars, grijs, groen of blauw). Reislust vind ik vooral het luchtige verhaal van een 37 jarige vrouw die op zoek is naar zichzelf. Mocht je een leuk en fris tussendoor boek zoeken, dan is Reislust een aanrader, je leest het in een paar uurtjes uit en geniet daarna nog wat na van o.a. Pretface en de ontroerende waterval scene.”

– Sandra, Sandra schrijft en leest –

Beoordeling 4 van de 5 sterren. Lees hier de hele recensie.

“Ik vind Reislust lekker vlot geschreven, grappig en helder. Gewoon lekker voor in de tuin of als je op vakantie gaat.”

– Anja, boekenwurm en Pleeg –

Lees hier de hele recensie.

“Een fijn boek voor op vakantie. Ook als je niet zo’n lezer bent.”

Beoordeling: 3 van de 5 sterren. Lees hier de hele recensie.

– Tedje, adoablebooks.nl –

“… ReisLust is een heerlijke roman die gaat over de liefde, reizen en persoonlijke ontwikkeling. Alles op een herkenbare manier geschreven, zelfs als het scenario een ver van je bed show is – zoals voor mij. De gevoelens zijn ontzettend herkenbaar… Een goed boek neemt je mee in de wereld van het boek en laat je alles om je heen vergeten. Nou, dat deed dit boek zeker!”

– Petra Wiebenga, Studio Schrijf –

Lees hier de hele recensie.

“Ook je 2e boek is weer veel te leuk!”

– Anne Marie Scot-Beuningh uit Sint Maarten –

 “Wat een gave boeken heb je geschreven! Ik heb ze echt in een adem uitgelezen. Veel humor, pakkend geschreven. Ik kijk nu al uit naar je 3e boek.”

– Ingrid Holstvoogd uit Noord Holland –

“Ik kan dit boek het beste omschrijven als een heerlijk, luchtig en geestig geschreven boek. Je leest het in één ruk uit. Het heeft van alles iets: humor, bekende emotie(s), herkenbare situaties en bevat levenslessen…”

Lees hier de hele recensie.

– Marian Palsgraaf, Just be you –

1 Reactie

  • Heb al de eerste 7 hoofdstukken gelezen. Misschien heb ik straks nog een uurtje. Het is weer een fantastisch boek. Een echte pageturner!!!! Ideaal voor drukke mamma’s. Fijne korte hoofdstukken, waardoor je er nog snel eentje mee kunt pakken of even neer kunt leggen, omdat er mamma dingen gedaan moeten worden…. En het is gewoon heel leuk geschreven met veel humor. En vooral heel herkenbaar… Echt een aanrader dus.
    En voor iedereen die ,,Werklust” nog niet gelezen heeft….. Bestel ze gewoon beide. Je hebt hem niet perse nodig om Reislust te lezen, maar hij is net zo leuk en de perfecte inleiding. Plus als je ,,Werklust” gelezen hebt, dan ben je blij dat je ,,Reislust” al in huis hebt.

Reageer