Restaurant De Kern – Texel

Mark Eelman en Charonne Bakker zijn eigenaar van het sfeervolle Italiaanse restaurant De Kern op Texel. Zij hebben de absolute gunfactor – je snapt pas echt wat ik daarmee bedoel als je er bent. Je wordt warm onthaald, alsof je bij vrienden bent.

Ze maken uitsluitend gebruik van verse, regionale, ambachtelijke, Texelse en Italiaanse producten (die ze veelal zélf uit Italië halen!).

Alleen het brood met huisgemaakte pesto is al meer dan lekker. Achteraf gezien heb ik daar iets teveel van gegeten, want de pizza die als hoofdgerecht geserveerd wordt, is niet te doen zo heerlijk. Zonder overdrijven: de lekkerste pizza die ik ooit heb gegeten. Ook de huiswijn is top!

Als voorgerecht bestellen mijn tafelpartner en ik: langoustines en huisgemaakte pasta met verse truffel. Als hoofdgerecht kiezen we voor pasta vongole met hand geraapte kokkeltjes van het lokale wad. En ik dus die pizza met verse buffelmozzarella, ui, peterselie en fantastische truffelroomsaus. We willen ook nog een dessert, liefst alles. Toch besluiten we om er eentje te delen: de chocolademousse in drie kleuren.

Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen, nemen we ook nog koffie met eigengemaakte limoncello – niet te vergelijken met die van de slijterij! Tja, en omdat we morgen allebei niet hoeven te werken, bestellen we één laatste wijntje. Er wordt voor ons levensgenieters een speciale rode opengetrokken.

Prijs/kwaliteit is meer dan goed. Geen enorme hoeveelheid gerechten om uit te kiezen, maar dat hoeft ook niet: alles is goed. Wat zal ik zeggen? Als je naar Texel gaat, mag een bezoekje aan De Kern eigenlijk niet ontbreken.

 

Adres: Gravenstraat 16, 1791 CK Den Burg – Texel
Reserveren: 0222 320 043 E-mail: info@restaurantdekern.com

Openingstijden: 5 januari – 31 januari 2014: vrijdag en zaterdag geopend vanaf 18.00 uur.

1 februari – 31 oktober 2014: lunch 12.30 uur – 15.30 uur. Diner vanaf 17.30 uur. Donderdag en zondag gesloten.

Alle vakantie- en feestdagen (7 dagen) geopend voor zowel lunch als diner. (jaar rond)

Deze blog is gepubliceerd op www.veggieproof.nl

1 Reactie

  • Beantwoorden januari 13, 2014

    esmir

    Ik zie dat ze net genomineerd zijn voor ‘Meest Gastvrije Restaurant van Nederland’ namens iens.nl en de ANWB. Die gunfactor hebben ze dus kennelijk ook bij anderen. 🙂
    (Uitreiking 13 januari)

Reageer