Signeren in Afrikaanse sferen

Sinds een paar weken staat er een signeer-sessie voor mijn boek ReisLust op een Afrikaans pop-up event in mijn agenda. De founder van dit alles is Irene Hin, ook wel lady Africa genoemd. Ik heb haar nog niet eerder ontmoet.

Ik krijg een mail met een gedetailleerd draaiboek voor de hele dag. Oei, misschien heb ik er iets te makkelijk over gedacht? Dit evenement belooft veel meer dan valt op te maken uit de krabbel in mijn agenda. En dus bestel ik twee keer zoveel boeken als ik tevoren had bedacht.

De African Boutique vindt plaats in de showroom van pr-bureau Stravagante PR, een mooie open ruimte. Door twee oogverblindende – catwalk-achtige – gastvrouwen in Afrikaanse kleding word ik verwelkomd. Ze hebben ieder een dienblad met glazen champagne bij zich.

Een lange tafel staat vol met Afrikaanse snacks en cocktails. Van bananenchips tot cocktails met kokos en meloen. Allemaal even lekker, ontdek ik later op de avond. Er staan rekken met Afrikaanse kleding voor Hollandse prijsjes. Etalagepoppen met prachtige jurken, sieraden en hoeden. Uit onzichtbare speakers klinkt subtiel opzwepende muziek waar de zon van zou kunnen gaan schijnen. En als er even later live gezongen wordt door zangeres Bellita Carol, beginnen steeds meer Afrikaanse heupen op het ritme mee te wiegen. Alles is piekfijn voor elkaar. Het draaiboek heeft niets teveel gezegd.

Dan komt er een stralende vrouw met een prachtige bos haar en aanstekelijke glimlach op me af. Het is Irene Hin, de drijvende kracht achter deze avond. Irene oogt als een Afrikaanse vrouw, dankzij haar moeder. Haar vader is van Nederlandse afkomst. Zij is dus de ideale mix en wil een brug slaan tussen Ghana en Rotterdam. Of nog liever tussen Afrika en Nederland.

Iets te snel is ook mijn tweede glaasje champagne leeg. Ik voel het in mijn hoofd. Eenmaal geïnstalleerd achter de toonbank bij de kassa, is er meteen belangstelling voor mijn boek, dat deels over Ghana gaat.

Ik waan me in Afrika en mijn boek komt tot leven. Alsof ik ben uitgenodigd op een feest van een Afrikaanse familie waar ik kind aan huis ben. En dat voor een eerste ontmoeting!

Aan het eind van de avond verzamel ik mijn restje boeken en signeer er nog een voor lady Afrika herself: hartelijk dank lieve Irene voor deze geweldige avond in Afrikaanse sferen! En voor iedereen die er niet was? Zorg dat je de volgende keer ‘in da house’ bent…

Geef als eerste een reactie