Sushi heaven

Soms zit geluk in een klein hoekje. En als je niet goed oplet, is het verdwenen. 

Dit kleine geluk – en soms onhandig ongeluk – zíen, is de kunst van gelukkig zijn.

MINI-BLOG: KLEIN GELUK

Sommige interviews blijven langer ‘hangen’ dan andere. In a good way! Zoals het gesprek met 3 Maleisische vrouwen die onlangs op Texel een Aziatisch restaurant zijn begonnen. Ik mocht ze interviewen voor de krant Texel dit Weekend.

Er waren eens 3 Maleisische vrouwen die de eetcultuur van Azië naar Den Burg brachten… Dit klinkt als een sprookje. Maar eten bij Taste of Asia(Texel) kan je echt even in een droomwereld brengen.

Dat komt niet alleen door de luxe, Aziatische uitstraling van het restaurant. Of door de 91(!) verschillende gerechten die op het menu staan. Maar bovenal door de hartelijkheid en gastvrijheid, zoals dat in de Aziatische cultuur zit ingebakken. Spontaan wordt er een bord overheerlijke sushi voor me klaargemaakt. En wat ik niet op krijg (iets met praten met consumptie) gaat in een bakje mee voor thuis.

En als ik bij de deur word uitgezwaaid (ook al zoiets) en het sinds maanden voorzichtig regent, wordt me een paraplu te leen aangeboden. Van een horecabedrijf mag je verwachten dat je vriendelijk geholpen wordt. Maar waar kom je dit nog tegen?

Maleisië komt op mijn bucketlist. En in de tussentijd ga ik gewoon nog vaker naar Taste of Asia – waar je trouwens ook vegan kunt eten!

img_1449

Geef als eerste een reactie