Voor het oprapen

Van een snoeppapiertje of peuk kijkt niemand meer op. Maar er liggen soms ook ongewone, opmerkelijke dingen op de grond. En die ongeblogd laten liggen, zou toch zonde zijn!

In de serie mini-blogs ‘Wat ik op straat vind’:

Voor het oprapen

Met een schokje blijft kortstondig de adem in mijn longen achter. Mijn blik is op de stoeptegel gericht, naar het briefje. Ik zak iets door mijn knieën. Twintig euro, zomaar voor het oprapen! En minstens zo mooi: niemand in de buurt. Dat maakt mij de uitermate gelukkige vinder. De plotselinge vondst doet de geldwaarde verdubbelen.

Thuis vertel ik het in geuren, kleuren en lichte hysterie. Maanden geleden had ik mijn zinnen gezet op het vinden van geld. Gewoon als experiment. Om te zien of je zoiets kon ‘bestellen’ bij het universum, afdeling toevalstreffer.

Ja dus.

20 euro op straat

 

Een week later lopen mijn partner en ik over het strand. Hij kijkt me nog net zo verliefd aan als op onze eerste date, denk ik genoeglijk. Liefde is tijdloos, wil ik concluderen. Maar dan… Elke gedachte stopt en mijn hand bedekt mijn opengesperde mond. Grote ogen, het gaat vanzelf.

Op de grond ligt zomaar een verfrommeld briefje van VIJFTIG EURO!

Gebeurt dit echt? [Hier zijn helaas geen beelden van]

Nog voordat ik kan concluderen dat mijn wensen lekker uitpakken en een aangename ontwikkeling laten zien, barst er naast mij hard gelach los. Twee pretogen verraden de ware betekenis van de eerdere verliefde blik. Vrij vertaald: je weet het nog niet, maar ik ga je zo meteen even enórm fucken! Wat blijkt? Dit briefje kwam van hém. Hij had het ongezien voor mijn voeten geworpen.

“Jouw verbaasde blik…”, hikt hij dubbelgevouwen, “die is elke euro waard!”

Grote euforie wordt opgevolgd door een serieuze duw tegen mijn grapjas richting de zee.

“Oooh, jij, lelijkerd!”, gniffel ik om mijn eigen gulzigheid. [Hier zijn gelukkig ook geen beelden van]

Ik overweeg een tweede duw, maar wacht met het spelen van m’n troefkaart. Pas als we bij de strandtent zijn, zet ik ‘em in. En nog geen kwartier later zitten we aan een latte Macchiato, een dubbele espresso en twee stukken cheesecake.

Op zijn kosten.

5 Comments

Reageer