Vriendin gezond & slank special

Maar liefst 14 pagina’s met 47 healthy, slank- en fit tips – dat is het lente slank plan!

Wil jij de komende maand 1 kilo per week afvallen? Dat kan, en zelfs met niet al te veel moeite. Het enige wat je hoeft te doen is het eet- en beweegplan volgen in de Vriendin zomerspecial. Het geheim zit hem vooral in de match van verschillende voedselcombinaties.

De voordelen van het Voorjaarsdieet

  • Je wordt er slanker én strakker.
  • Je slaapt beter.
  • Het vermindert snaaigedrag.
  • Geen energiedips, opgeblazen gevoel of winderigheid.
  • Een stralende huid en mínder rimpels

Het zomerseizoen staat voor de deur. Dus die winterse porties mogen nu omgeruild worden voor zomerse hoeveelheden. Wist je dat de zomer ook voordelig is voor de slanke lijn? Het voordeel dat de temperaturen stijgen en het overdag langer licht is, is dat je geneigd bent om meer naar buiten te gaan en te bewegen. De zon lonkt. Het voorjaarsdieet is ideaal om te switchen van je winterse eetpatroon naar de zomer op je bord.

Voedingsdeskundige en health coach Fleur Voerman: “Als je een periode meer hebt gegeten, raakt je lichaam gewend aan grotere porties. Daardoor merk je de natuurlijke hongersignalen van je lichaam minder goed op. En wanneer je teveel eet, negeer je op dat moment de verzadigingssignalen van je lichaam. Je merkt dus minder goed dat je trek hebt of vol zit. Door weer terug te schakelen naar kleinere porties, kun je dit resetten.”

 

Het dieet-team:

Wie: Fleur Voerman (31, Zwolle) heeft een relatie met Jesper en is moeder van Yara (3) en Ole (1). Ze is voedingsdeskundige en Health Coach en heeft sinds 3,5 jaar haar eigen praktijk.

Fleurs visie op de slanke lijn:Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen eten, drinken en een plezierige leefstijl. Gebruik hiervoor je gezonde verstand en weet wat je eet door de ingrediëntenlijst op voedingsmiddelen te checken. Mijn kinderen zijn mijn grootste inspiratiebron om lekkere dingen voor te schotelen die ook gezond zijn. Maar suiker is mijn guilty pleasure. Door het eten van suikerrijke snacks krijg ik extra snoepdrang en wil ik meer eten dan nodig is. Het helpt als ik het niet in huis haal.”

Haar gouden tip voor een gezonde leefstijl: “Laat eten niet de hoofdzaak zijn maar een bijzaak. Focus je op andere leuke dingen, zoals je vrienden en hobby’s. En wat helpt als je moeite hebt om niet teveel te eten, is om vooraf te bedenken wat je gaat doen ná de maaltijd in plaats van een tweede portie opscheppen.”

Wie: Eduard Bekkers (49) woont in Amsterdam en is personal trainer, groepsfitness- en mastertrainer en presenter bij Club Joy.

Eduards visie op de slanke lijn: “Voel je goed zoals je nu bent en niet pas als je maatje 36 of 38 hebt bereikt. Een slanke lijn begint namelijk in je hoofd. Stel jezelf wel een doel of ideaalbeeld en werk daar naar toe. Met een positief zelfbeeld en een goede mindset maak je eerder gezonde keuzes die jou helpen om je doel te bereiken. En neem tijd om te ontspannen en te genieten, want als er iets slecht is voor de slanke lijn is het stress.”

Zijn gouden tip voor een gezonde leefstijl: “Voor mij is dat de combinatie van een gezonde body en een gezonde mind. Zorg goed voor je lichaam door regelmatig te sporten en gevarieerd en vers te eten. Maar gun jezelf af en toe ook een smokkel-dag, zónder schuldgevoel. Voor een gezonde geest is het goed om je gedachten te monitoren. Dat negatieve stemmetje kan als een stalker tekeer gaan. Train jezelf daarom om vooral naar je positieve gedachten te luisteren. Zo versla je je stalker! Want als je positief denkt, voel je je ook beter.”

 

Het trainingsplan

Wil je binnenkort net iets zelfverzekerder in bikini over het strand paraderen, maar heb je het niet zo op de sportschool? Ook thuis kun je professioneel aan de slag. Gewoon in de huiskamer, in je achtertuin of op het balkon. Bij dit kant-en-klare trainingsplan heb je geen gewichten nodig, alleen je eigen lichaamsgewicht. Daarom is het de ideale workout voor thuis. Bovendien is het geschikt voor ieder fitheidsniveau, zowel voor beginners als voor diehards.

Personal trainer Eduard Bekkers: “Ga er voor 200 procent voor. Maar let op: een correcte uitvoering van de oefeningen – techniek en coördinatie – geeft het snelste resultaat en voorkomt blessures. Ga pas daarna voor snelheid in je herhalingen. En durf de grens van je vermoeidheid op te zoeken. Stop dus niet als het gaat branden in je spieren, want dat is juist het moment waarop je verandering creëert. Kortom, wanneer je de laatste herhaling van een oefening in de laatste seconde nog nét mooi kunt afmaken, heb je de optimale trainingsprikkel te pakken die je lichaam in een betere shape brengt. Doe je best en vergeet vooral niet te genieten!”

 

De Vriendin gezond & slank special ligt t/m juni 2018 in de winkel. Mis hem niet!

 img_0006      img_0007

Geef als eerste een reactie