What’s hot & what’s not? (volgens hem)

Waarschijnlijk doe je er alles aan om mooi, fit en aantrekkelijk te zijn. Maar… wat vindt hij er eigenlijk van?

Een sensueel, vrouwelijk lichaam trekt de aandacht van mannen. Maar er is meer dat zorgt voor de X-factor.

Oer-instinct rules

Een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Chicago toont aan dat de persoonlijke voorkeur van mannen sterk overeenkomt met de instincten van de oer-man. Dr. Wilson concludeerde dat wanneer een man een vrouw aantrekkelijk vindt, hij onbewust haar baby-making skills beoordeelt.

Dit vinden (oer)mannen aantrekkelijk

  • Het zandloperfiguur. (Slanke taille, brede heupen). Deze lichaamsvorm is het meest geschikt om baby’s te ‘produceren’.
  • Een hoge stem. Uiteindelijk wint die het van de hese stem, omdat een hoog stemgeluid geassocieerd wordt met jeugdigheid en vitaliteit.
  • Lang, glanzend haar. De oer-man ziet: hygiëne en gezondheid.
  • Een brede, oprechte glimlach. Het straalt levensenergie uit wat je onweerstaanbaar maakt.
  • Rode kleding. Rood is de kleur waar mannen (en chimpansees! Hoe oer wil je het hebben?) niet omheen kunnen, blijkt uit onderzoek van University of Rochester. Onbewust staat rood voor vruchtbaarheid.

Vrouwelijke kenmerken

Wat mannen nog meer aantrekkelijk vinden? Typisch vrouwelijke kenmerken: ronde vormen, (grote) borsten, haarloze benen en oksels, zachte huid, ‘gestroomlijnde’ wenkbrauwen, lange wimpers, rood gestifte nagels en lippen.

Weinig make-up

Hoe hij over hakken en make-up denkt? Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht in opdracht van Volkskrant Magazine komt naar voren dat de man een bescheiden hakje sexy vindt, maar de hoge naaldhak is over de top. Datzelfde geldt voor make-up, want de naturel-look is favoriet. Hier kleeft echter een sekse-misverstand aan. In de optiek van de man is een naturel-look namelijk nadrukkelijk géén synoniem voor make-up-loos! Uit het onderzoek, waarbij ruim 3.500 mannen vier foto’s te zien kregen van een vrouw met oplopende hoeveelheid make-up (van helemaal zonder tot royale avondmake-up) bleken ze massaal te gaan voor de tweede foto. Kortom, de mannelijke vertaling van naturel houdt in: mascara, lipgloss en een flinterdun laagje foundation.

Je leest het hele artikel in de Santé van november 2015.

Hot en not 5   Hot en not 3

Hot en not 2Hot en not 4

Geef als eerste een reactie