Over mij - Esmir

Esmir van Wering (1974) is schrijfcoach, redacteur, columnist, blogger, ghostwriter, journalist en optimist. En auteur van de boeken WerkLust (2012), ReisLust (2014) en Tussen 2 zeeën (2015). En… (hot news!) mijn nieuwste boek Mijn vader, Alzheimer en ik is vers van de pers!

Als meisje van een jaar of acht maakte ik een mapje met verhaal-ideeën, waaronder twee in mijn kinderogen brute, bestsellerwaardige verhaallijnen. Laatst vond ik het terug. Vergeeld en totaal vergeten dat het bestond. Met op de voorkant de dwingende boodschap:

voor-als-ik-01

Bijna 30 jaar later komt, zonder hulp van dit vodje, mijn grote droom uit en ligt die felbegeerde eerste roman in de winkel: WerkLust. Het vervolg hierop is ReisLust. Boek nummer 3 is een verzamelbundel met korte, herkenbare en hilarische verhalen over een stads meisje op het platteland van Texel: Tussen 2 zeeën. Mijn 4de boek Mijn vader, alzheimer en ik is vers van de pers(2022) en heeft indrukwekkend veel media-aandacht gehad, waar ik nooit van had durven dromen!

Ondertussen werk ik als freelance journalist voor verschillende Nederlandse vrouwenbladen en heb ik een wekelijkse column in Vriendin magazine. Verder ben ik actief als ghostwriter en redigeer ik manuscripten met veel plezier. Ook was ik ‘BlogSter van de week’ bij De Telegraaf – VROUW (maart/april 2014). Ego-technisch gezien tot die tijd een hoogtepuntje. Net als het winnen van de schrijfwedstrijd van Happinez. Binnenkort nieuwe – heel leuke – ontwikkelingen… Stay tuned! 

Sinds ik schrijf, ben ik veranderd. Zo ben ik nog creatiever geworden en werk ik tegenwoordig rustig door tot in de kleine uurtjes. Kortom, een blije workaholic en (werk-technisch gezien) eerder een avondmens dan een early bird.

Schrijven, I love it! Het is mijn betaalde hobby.

Mijn missie?

Teksten (interviews, reportages, columns, blogs, posts) schrijven die iets met je doen.

Mijn ambitie?

Die twee bestsellers uit dat plastic gevalletje uitwerken.

Mijn motto?

Geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef. Maak fouten en doe regelmatig iets wat je eigenlijk niet durft! 

En wat er ook gebeurt, zie er het leuke en/of het leerzame van in… 

Propje-new

Ps: Ben jij op zoek naar een schrijfcoach of tekstschrijver? En wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Mail me gerust: esmir@esmir.nl

Cover in kleur

2012 / 2022