Over mij - Esmir

[columns_row width=”third”]

[column]

Esmir van Wering (1974) is redacteur, columnist, blogger, ghostwriter, journalist en optimist. En auteur van de boeken WerkLust (2012), ReisLust (2014) en Tussen 2 zeeën (2015).

Als meisje van een jaar of acht maakte ik een mapje met verhaal-ideeën, waaronder twee in mijn kinderogen brute en bestsellerwaardige verhaallijnen. Laatst vond ik het terug. Vergeeld en totaal vergeten dat het bestond. Met op de voorkant de dwingende boodschap:

voor-als-ik-01

Bijna 30 jaar later komt, zonder hulp van dit vodje, mijn grote droom uit en ligt die felbegeerde eerste roman in de winkel: WerkLust. Het vervolg hierop is ReisLust. En boek nummer 3 is een verzamelbundel met korte verhalen over een stads meisje op het platteland van Texel en heet: Tussen 2 zeeën.

Ondertussen werk ik als freelancer voor Santé, Vriendin en Flair en ben ik freelance redacteur voor de krant Texel dit Weekend. Verder ben ik actief als ghostwriter en redigeer ik heel wat manuscripten. Ook was ik ‘BlogSter van de week’ bij De Telegraaf – VROUW (maart/april 2014). Ego-technisch gezien een hoogtepuntje. Net als het winnen van de schrijfwedstrijd van Happinez.

[/column]
[column] Sinds ik schrijf, ben ik veranderd. Zo ben ik nog creatiever geworden en werk ik tegenwoordig rustig door tot in de kleine uurtjes. Kortom, een blije workaholic en (werk-technisch gezien) eerder een avondmens dan een early bird.

Schrijven, I love it! Het is mijn betaalde hobby.

Mijn missie?

Teksten (interviews, reportages, columns, blogs) schrijven die iets met je doen.

Mijn ambitie?

Die twee bestsellers uit dat plastic gevalletje uitwerken.

Mijn motto?

“Geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef. Maak fouten en doe regelmatig iets wat je eigenlijk niet durft!”

Propje-new

Ps: Ben jij op zoek naar een tekstschrijver? En wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Mail me gerust: esmir@esmir.nl of esmirvw@hotmail.com
[/column]
[column]
Cover in kleur
[/column]

[/columns_row]