Lekkere sfeer, toastjes en wijn

Mijn boek ReisLust signeren bij een pop-up-store (een winkel die er voor korte tijd is) voor dameskleding? Dat klinkt al net zo logisch als het opsmeren van zonnebrandcrème op een regenachtige dag. Grote kans dat ik met precies dezelfde loodzware stapel boeken terugkeer als waar ik mee van huis ging. Toch trek ik de stoute schoenen aan en neem het risico voor lief.

Top pop-up-store

De sfeer is tóp, ik kan niet anders zeggen. Zo’n avond die je geen energie kost maar juist energie gééft: leuke merkkleding voor nog leukere prijsjes. Vrouwen in de shopmood. Lekkere toastjes en wijnen. En een goeie lounge beat op de achtergrond die naarmate de uren verstrijken steeds meer op de voorgrond treedt.

Pashokjes ontbreken, maar dat is allerminst problematisch. Want al gauw wordt er zonder schroom in bh door de ruimte gelopen. Waar in het begin nog voorzichtige beleefdheid heerste, is daar drie kledingstukken later geen sprake meer van. Gewoon halfnaakt op zoek naar een andere maat of een soortgelijk bloesje.

Lispelen op papier

“Jij nog een wijntje?”, vraagt Dorien, een van de initiatiefnemers. “Je bent met de bus toch?”, knipoogt ze.

“Klopt, maar dan moet ik het busstation nog wel kunnen vinden”, grap ik.

Drinken en signeren is voor mij geen gelukkige combinatie. In nuchtere toestand ben ik al ietwat woordblind. Na 2 glaasje raken zinnen in de knoop en na glas nummer 3 verzin ik compleet nieuwe woordcombinaties. Drinken doe ik voor deze gelegenheid dus bewust met mate. Signeren echter niet.

Left over

De muziek gaat nog een fractie harder. Veel dames blijven plakken, zoals bij de betere feesten en partijen. Hun nieuwe outfits in de tas. Later in de bus terug naar huis zitten in mijn handbagage slechts nog enkele boeken én een nieuw shirtje.

Signeren bij de pop-up store

Deze blog is gepubliceerd in VROUW.nl

Heb je me al gevonden op Bloglovin?

Geef als eerste een reactie