26 slechte dingen die tóch goed voor je zijn

Aan slechte gewoontes zitten soms verrassend goede kanten. 26 slechte dingen die tóch goed voor je zijn.

1.  Koffie drinken

Goed nieuws voor coffee lovers: koffie verbetert je sportprestaties. Wetenschappers aan de Britse Coventry University deden onderzoek onder twee groepen mensen. De ene groep kreeg na een intense training koolhydraten én koffie voorgeschoteld. De andere groep kreeg alleen koolhydraten. Wat bleek? Bij de mensen met koffie nam het glycogeengehalte in hun spieren met 66 procent toe. Glycogeen is de suikervoorraad van de spieren. En hoe meer glycogeenreserve, hoe beter je sportprestaties. Het gaat hier om een straffe bak, dus zonder melk en suiker.

3.  Flirten met een ander

Onschuldig flirten geeft energie, zelfvertrouwen en zorgt voor een uitstekend humeur. En dat kan je relatie een boost geven. Psycholoog Visser: “Het wil echt niet zeggen dat je minder van je eigen man houdt. Onschuldig flirten kan je het gevoel geven dat je gezien wordt, je voelt je jonger en extra sexy. Maar als je steeds aan die ander blijft denken of als je hem met je eigen man gaat vergelijken, begeef je je op glad ijs.”

9.  Even lekker roddelen

Af en toe een beetje roddelen, vermindert stress en versterkt de band met degene met wie je roddelt. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van California. “Roddelen heeft een slecht imago, maar het speelt een belangrijke rol in sociale verhoudingen. Informatie verspreiden over iemand die je verkeerd behandelt, zorgt dat je je beter gaat voelen en je frustratie vermindert”, aldus de onderzoekers.

17.  Een fikse ruzie

Vliegt het servies door de woonkamer? Niet heel erg, zolang het je iets positiefs oplevert. Een knallende ruzie kan de energie geven om dingen die belangrijk zijn aan te pakken. Uit een studie van de universiteit van Washington komt naar voren dat stellen die op een gezonde manier ruzie maken, minder vaak uit elkaar gaan. Hoe doe je dat? Los een ruzie meteen op en laat elkaar uitpraten zonder de ander te onderbreken met een valse sneer. Dat je irritaties inslikken ongezond is, blijkt ook uit onderzoek van de universiteit van Boston. Binnenvetters hebben vier keer meer kans om vroegtijdig te overlijden dan mensen die een ruzie durven uitpraten. Beter dat het servies sneuvelt dan je relatie!

 

Maar dit zijn ze natuurlijk lang niet allemaal! Lees het hele artikel in de Santé van september 2016.

PS: En lees dan ook meteen mijn andere twee artikelen:

De voordelen van een goedgetrainde bekkenbodem‘ en ‘De feelgood-factor!’

Santé 12Santé 13

Santé 15IMG_3256

IMG_3258IMG_3259

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie