9 dingen die je met je moeder gedaan moet hebben

Vriendinnen zijn heel belangrijk, maar je moeder is onvervangbaar. Deze 9 dingen maken de band met je moeder nog sterker.

1. Kook samen

Vraag je moeder eens om samen jouw lievelingsrecept van vroeger te maken. Samen koken kan op zichzelf al gezellig zijn, maar de geuren van jouw vroegere lievelingsrecept zorgen voor een extra aangename sfeer. Psycholoog Julia van Alphen: “Geuren beïnvloeden je emoties. Zo kan een geur prettige herinneringen en positieve emoties oproepen. De geur van suddervlees, dat jullie vroeger op zondag aten, of van stamppot die niemand zo lekker kan maken als je moeder… Zodra je de geur ruikt, geeft dat meteen een fijn en vertrouwd gevoel.”

2. Maak een boek vol herinneringen

Weet jij hoe je moeder zich voelde toen ze erachter kwam dat ze zwanger was van jou? Wat ze vroeger het liefste deed in haar vrije tijd? Wanneer ze haar eerste zoen van je vader kreeg? Dit soort vragen kunnen mooie gesprekken opleveren. En hoe meer je van iemand weet, hoe beter je elkaar begrijpt. Vind je het lastig om je moeder vragen te stellen over haar leven, maar ben je er wel nieuwsgierig naar? Misschien is een herinneringenboekje iets voor jou. Er zijn kant-en-klare boeken te koop die je zelf kunt invullen, zoals Mam, vertel’s! Hierin staan allerlei vragen: over klein zijn, opgroeien, de liefde en moeder worden. eenmaal door je moeder ingevuld, heb je een uniek boek vol nieuwe, mooie familieverhalen om voor altijd te bewaren.

3. Ga samen naar de sauna

Van de ene naar de andere sauna, een ontspanningsmassage en daarna genieten van een heerlijk broodje met verse jus d’orange. “Tijdens een dagje sauna laat je even alles los wat er in de rest van de wereld gebeurt en kun je volledig ontspannen”, zegt psycholoog Van Alphen. “Er is weinig afleiding, in de vorm van je mobiel, televisie of je baan, waardoor je alle tijd voor jezelf en je moeder hebt. Hierdoor voer je misschien heel andere gesprekken dan anders.” Vind je een bezoekje aan de sauna met je moeder iets te intiem? De meeste sauna’s hebben ook vaste dagen waarop het dragen van badkleding verplicht is.

 

Voor de overige vragen, moet je toch echt even naar de winkel voor de nieuwste Vriendin (47).

IMG_4181   IMG_4184

Geef als eerste een reactie