De grootste datingblunders

Een date is meestal leuk en spannend. Maar door de zenuwen gaat het soms ook gigantisch misgaan. Deze lezeressen hadden allemaal zo hun eigen blunder (inclusief ikzelf).

Sommige artikelen springen boven de andere onderwerpen uit en zijn echt een feestje om te mogen schrijven. Ik heb gesmuld van alle datingblunders die mij te oren kwamen.

Hier een selectie blunders, maar niet voordat ik mijn eigen datingblunder opbiecht:

Esmir: “Ik had al lang geen date meer gehad toen ik op een event een leuke jongen tegenkwam. toen hij me uitnodigde bij hem te eten, dacht ik: waarom ook niet? Op de avond van de date, na twee hoofdpijnwijntjes (ik val inmiddels om van de honger), trekt hij de vriezer open en legt vier diepvriesmaaltijden op het aanrecht. Jij mag eerst kiezen, zegt hij. ik sta perplex en denk dat hij een grap maakt. maar mijn keukenprins is bloedserieus en stopt even laterde gekozen maaltijden in de magnetron. (Ik had lasagne met spinazie.) Nooit meer gebeld, deze jongen.”

datingblunders3

Datingblunder –> RANZIG

Voordat we gingen zoenen, had hij een bakje nootjes gegeten

Annelies (29): “Ik ontmoette mijn date via Tinder. We spraken af om wat te drinken. En het bleef niet bij één biertje: bij de laatste kregen we een schaaltje nootjes en een bakje olijven. Voor vertrek ging ik nog even naar de wc. Ik zette mijn kansen op zoenen hoog in.Toen ik terugkwam, stond mr. Tinder naast ons tafeltje, pakte zachtjes mijn hoofd vast en zette het op een zoenen. Maar wat bleek? Kennelijk had hij vlak daarvóór een graai in de bak met nootjes gedaan, want ik proefde een muffige smaak en kreeg restjes noot in mijn mond. Ik wist niet hoe snel ik me uit zijn greep moest losmaken. Het bleef niet bij die ene date, maar in ieder geval géén nootjes meer!”

Datingblunder –> (UN)HAPPY ENDING

Toen duidelijk werd dat hij géén ‘free card’ kreeg, reed hij zwaar beledigd weg

Francesca (41) “Ik werd thuis opgehaald door mijn date om naar de bioscoop te gaan. Hij had de kaartjes online geregeld. Bij de bar zei hij: “Ik heb de kaartjes betaald, dan betaal jij de drankjes.” Op zich niks mis mee natuurlijk, maar het was de dwingende toon waarop hij het zei, die me verbaasde. Vervolgens zette hij het op een hamsteren: chips, snoep, popcorn en twee drankjes, alleen voor hém. 

Enfin, de film was leuk. En daarna bracht hij me weer netjes thuis. Ook heel attent. Als een gentlemen hielp hij me uit de auto. Bij de voordeur wilde ik hem bedanken, maar hij was de gang al in gelopen. Voor meneer was de date duidelijk nog níet afgelopen.

“We hebben toch een leuke avond gehad? Bovendien heb ik de kaartjes betaald en ben ik je taxi geweest. Dan mag ik toch zeker nog wel even binnenkomen voor een drankje en een happy ending?” Toen duidelijk werd dat hij géén free cardkreeg, reed hij zwaar beledigd weg en stuurde nog een pissig berichtje na.”

Datingblunder –> ONGEMAKKELIJK

Tijdens de comedy show waren mijn date en ik hét terugkerende item van de avond

Loeka (36):“Na een paar dates met een jongen stelde ik voor om naar een comedy café te gaan. Om zeker te zijn van een plekje en een hamburger reserveerde ik een tafeltje. Bij aankomst bleek deze pal voor het podium te zijn. Tot zo ver niets aan de hand (behalve dat ik heel zenuwachtig was en dus geen hap door mijn keel kreeg.)

Toen de show begon, vroeg de stand-up comedian of de zaallichten aan mochten, omdat hij wilde kijken wie er in het publiek zaten. Hij somde op: een vriendengroep, wat vriendinnen. En tegen ons: “Hey wat leuk, zijn jullie een stel?” Stamelend antwoord ik dat we een date waren. Dat had ik beter niet kunnen zeggen, want de rest van de avond waren wij hét terugkerende onderwerp van de avond: “Wat vind je van hem? Is het leuk tot nu toe? Al gezoend?” Wordt het al wat tussen jullie?” Daar sta je dan met je date in de spotlights. We kregen uiteindelijk een biertje van de comedian aangeboden, maar wat heb ik me ongemakkelijk gevoeld!”

Datingblunder –> OEPS, BETRAPT

Ondanks een extra vroege trein, worden we op het perron betrapt door een collega

Valerie (29): “We hadden al een paar dates achter de rug, mijn collega Bart en ik. Op een maandag was het zó gezellig dat ik bij hem bleef slapen. Dat zat er al mijlenver aan te komen en dus was ik voorbereid: vooraf had ik een extra string en shirtje in mijn tas gestopt. Na kantoortijd ging ik zogenaamd eerder naar huis dan Bart. Maar twee straten voor het station wachtte ik, om vervolgens samen naar zijn huis te gaan.Het was een super leuke en spannende undercover-date, want het was not done om op kantoor iets met elkaar te beginnen.

We dachten dat we safe waren door de volgende dag twee treinen eerder naar het werk te pakken. Totdat we op het perron ineens oog in oog staan met de boekhouder. We voelden ons op heterdaad betrapt. Deze collega gaf ons een veelbetekenende knipoog en liep zonder iets te zeggen door. Bart en ik zijn inmiddels al bijna een jaar een geheim setje.”

 

In Vriendin 18 staan nog veel meer datingblunders om van te smullen. Mis ze niet!

datingblunders1 datingblunders2

Geef als eerste een reactie