Over het boek Reislust

Beschrijving ReisLust

Amber heeft eindelijk de man van haar dromen gevonden – na een turbulent vrijgezellenbestaan dat zeker vijf jaar te lang duurde. De prins op het witte paard (knap, goede baan en nog lief ook) zit bij háár thuis op de bank: een mijlpaal!

Toch dient de midwife-crisis zich al gauw aan, want zij wil kinderen en hij niet. Als blijkt dat mister perfect een vreselijk geheim met zich meedraagt, neemt Amber een drastisch besluit: ze pakt haar koffers en vertrekt voor onbepaalde tijd naar Afrika.

Daar ontmoet ze een soulmate zonder bij hem in bed te belanden. Hoe dat komt? Hij is een jaar of 90, nagenoeg tandeloos en stekeblind. Door de openhartige, confronterende gesprekken die volgen, leert Amber te dealen met haar kinderwens, de haat-liefde verhouding met de mannen in haar leven en vooral met zichzelf. Maar wanneer ze in het ziekenhuis belandt, lijkt alles voor niets te zijn geweest.

 

Een fragment uit Reislust

“Niet vergeten dit!, denk ik verhit, als ons ritmisch bonken zachtjes de ruimte vult. Iets fijners is er niet. Ik wil hem helemaal en overal.
Plotseling klinken er opnieuw voetstappen. Een vlugge pas dit keer. Met ingehouden adem houden we elkaar vast.
‘Hoorde jij dat ook?’ Mijn stem klinkt niet als die van mij.
‘Ssst.’”

“Van iemand van zevenendertig jaar mag je het een en ander verwachten. Hij of zij heeft inmiddels de nodige levenslessen opgedaan. … Toch? Nou mooi niet.”

 

Meer lezen? Vraag een persexemplaar aan

ReisLust bestellen? Klik hier

Banner-werklust-01

1 Reactie

 • Beantwoorden maart 24, 2014

  Barbara

  Lieve Es,

  Leuk en super gezellig was het om je zaterdag weer eens te zien en te spreken.

  Maar eh, jouw REISLUST zorgde er bijna voor dat ik mijn overstap-station miste… Echt lekker doorlees-materiaal!!!

  liefs en tot gauw
  x

Reageer